gejmern.blogg.se

2020-06-24
11:41:37

Favoritspelen just nu

 
 
Då pratar vi såklart brädspel.
 
  • Biblios. Ett snabbt kortspel för 1-4 spelare där varje spelare är en munk som ska ha hand om ett medeltida bibliotek, man ska samla skrifter etc. till biblioteket, vilket låter lite torrt, jag vet. Men spelet är fantastiskt, och vill ni veta mer finns en här en recension av biblios.
  • Drakborgen. Den gamla klassikern är tillbaka, det genomfördes nyligen en Kickstarter av en ny utgåva som slog rekord inom svensk crowdfunding. Kolla in en recension av Drakborgen.
  • Legendary: Encounters. I Legendary: Encounters ska du och några vänner tar igenom olika scenarios för att överleva i Alien miljö. Oerhört pirrigt och de har verkligen fångat stämningen från Alien filmerna i detta fantastiska spel. Det finns även en variant med Predators som inte är lika bra.
  • Concordia. Detta spel kom ut för några år sen men har blivit hypat först på senare tid. Det handlar om att bygga upp handel i det gamla rommariket. Genialiska mekanismer i spelet som verkligen passar i princip alla. Går snabbt att lära sig och tar lång tid att bemästra. Kolla in spelet här på reddit.
  • Dungeon of the Mad Mage. Coolare än Drakborgen kan saker knappast bli. Men nära, och med moderna spelmekaniker! Dungeon of the Mad Mage the board game baserar sig på Watedeep äventyret med samma namn i Dungeons and Dragons 5e. Halaster den galna magikerna har byggt en gigantisk labyrint av dödliga fällor och farliga monster. Få överlever ens de första delarna av denna infernaliska skapelse. Kan du och dina kompisar inte bara överleva, utan rent av besegra Halaster djupt ner i underjorden?
Så, iväg med er nu och köpa alla spelen ovan, kommentera gärna :D